Актьорите Аделина Петрова и Иван Станчев разказват в Нашият ден“ за

...
Актьорите Аделина Петрова и Иван Станчев разказват в Нашият ден“ за
Коментари Харесай

Кого ще спаси и кого ще помилва публиката в "Убийствен полет“?

Актьорите Аделина Петрова и Иван Станчев  разказват в Нашият ден “ за комедийния пътуващ театър " Убийствен полет – театър с избори “,  в който публиката е деен участник. Най-интересното е, че финалът на пиесата е с отворен край –  публиката поема ролята на Страшния съд и тя взема решение на кои от 7-те пасажери в самолета ще даде 5-те избавителни жилетки.  На 23 май от 19.00 ч. в кино " Освобождение “, бул. " Мария Луиза " 106 в София единствено против  1 лев  всеки от публиката, може да бъде част от Страшния съд и да нарисува с думи своя завършек на пиесата.

Спектакълът е режисьорски дебют на артиста Георги Къркеланов, а сюжетът е сценичен дебют за телевизионния сценарист Теньо Гогов. В " Убийствен полет “ вземат участие Даяна Ханджиева, Тони Карабашев, Аделина Петрова, Иван Станчев, Станка Велинова, Васил Бовянски, Галина Бонева.

Проектът е сбъднат по стратегия " Културно предприемачество, завещание и съдействие "  с финансовия принос на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, както и на Министерство на културата. Въздействието на спектакъла и новаторската му визия се подсигуряват от опита на едни от най-дейните културни бизнесмени в Норвегия " Culture breaks borders " с партньорство със Сдружение " От сърце към сърце “, разказва Аделина Петрова



Историята 

Пътнически полет 876 София – Осло. Самолетът е с 2 салона – един за пасажери и един за аудитория. Зрителите ще пътуват към норвежката столица дружно с публицистите Тони и Гергана, които крият нещо от вас. Властната дамата отдясно се споделя Елегия, само че ще я запомните като Маман, а до нея е нейният потиснат и копнеещ за равноправност син Косьо. Онзи със шапката е Димо – надарен стрелец, ограбен от шанса да блесне на международния състезателен конгрес. С този полет стартира неговият нов шанс най-малко за още един изстрел, с който да се прочуе пред целия свят – и това е изстрелът, който ще създаде по време на връчването на Нобеловата премия за мир. В тайната и подла задача ще му асистират опитната стюардеса Виван, която е подготвена на всичко поради любовта, и наивната идеалистична Поли, която нищичко не подозира, допреди всичко да се обърка. Скъпата аудитория играе ролята на Страшния съд. Тежка роля.

Посланието

" Не е въпрос в никакъв случай да не вършим неточности. Въпросът е по-късно да ги осъзнаваме и да се опитваме повече да не ги позволяваме и да бъдем по-добра версия на себе си “, споделя Иван Станчев.

Целия диалог с актьорите Аделина Петрова и Иван Станчев можете да чуете в звуковия файл.

Снимки – уебсайт на спектакъла " Убийствен полет "
По обявата работи: Наталия Маева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР